onsdag 28 maj 2008

GIF NIKE

Markaryds IF bröt äntligen sin förlusttrend i förra matchen mot bottenkollegan Asmundtorps IF. Däremot tappade man den 2 målsledning man hade skaffat sig i första halvlek under den andra halvleken. Spelet stämde inte alls så som det gjorde i första halvlek. Dock kan man hitta en del positiva saker i den matchen. MIF hade det lilla flytet på slutet av matchen som man i tidigare matcher saknat då AIF kunde gjort ytterligare nått mål. Samtidigt kunde MIF avgjort på sina lägen på slutet men det blev inga fler mål och första poängen sen premiären kunde inkasseras vilket är ett fall framåt. Nästa match är borta på vårmarknadsdagen mot GIF Nike, matchen startar 15:00. Här nedan lite information om just GIF Nike:


GIF Nike

Matcharena: Lomma IP (Publikrekord: 6 426 st.)
Medlemsantal:
Huvudtränare: Richard Ohlqvist

Nyförvärv:
Fredrik Sörensen från Limhamn
Sebastian Malm från Lunds BK
Toni Forsberg från Balkan
Fredrik Wressmar från FC Malmö
Dennis Axelsson från Grimsås
Martin Prahl från IFK Malmö

Förluster:
Andrej ”Billy” Nilsson
Magnus Wallin
Daniel Ivarsson

Träningsmatcher:
Sjöbo - GIF Nike 1-4
IFK Hässleholm – GIF Nike 2-0
GIF Nike - IFK Trelleborg 3-2
Malmö FF – GIF Nike 3-2
Stavsten/Ymor – GIF Nike 2-1

Öppningsmatch: Högaborgs BK - GIF Nike 0-0 på Harlyckans IP
(12 april kl. 15:00)

Info om klubben:
GIF Nike bildades den 22 maj 1919 och dess förste ordförande var Tage de la Motte. För att riktigt klargöra bakgrunden till vårt föreningsnamn tittade vi tillbaka i gamla dokument och väljer att citera Tage de la Motte: "När föreningen höll på att födas, gick jag och spekulerade över vad namn "barnet" skulle få vid dopet. Jag var inställd på ett kort namn och inte vardagligt. En dag diskuterade jag saken med min vän Ossian Bååth, vilken saknade allt intresse för idrott men var språkligt intresserad, och det var han som föreslog namnet Nike. Det var kort och unikt som föreningsnamn. Nike var ju namnet på den grekiska segergudinnan". Efter en försiktig början kom Nikes senaste storhetstid under 60-talet.
Under åren 1965--66 spelade vårt representationslag i dåvarande div II, som i dag motsvaras av div I. Onsdagen den 2 juni 1965 är en dag som säkert har etsat sig fast hos mången Lommabo. Nike som ledde serien fick besök av på Lomma IP av IFK Malmö. 6.426 åskådare slussades in på Lomma IP (gud vet hur alla fick plats), radio och TV var på plats och alla fick se Nike vinna med 1-0.
1967 var Nike tillbaka i div. III och därefter har föreningen pendlat mellan div. III och div.IV. 2007 var ett tufft läroår då våra spelare fick lära sig att tempot är betydligt högre i div 2 än i trean. Vi inledde med 7 förluster och tankarna började väl att springa iväg om vi skulle bli slagpåsen i serien .. men sen vände det när vi lyckades vinna över seriesegrarna Mabi. Vi tvingades till ett nervpirrande kval trots att vi själv hade chansen att avgöra under de sista matcherna, och ett kval är ju alltid ett kval .. allt kan hända ... Första matchen i Klagshamn åkte vi på en förlust med 2-0 och det var alltså minst en vinst hemma helgen efter.. Det blev vinst dock bara med 1-0 men vi kvalade ändå upp som en av de 2 bästa tvåorna. Så under 2008 kommer vårt representationslag att spela i div 2 och vårt U-lag i div 1 Skåne.
Vårt damlag spelar i år i div 5 och som vanligt har vi även en hel del pojk och flicklag som spelar i olika serier. Mycket har förändrats under GIF Nikes historia. Gymnastiken, friidrotten och badminton är "vilande" och i stället finns nu en aktiv innebandysektion. Det är dock fortfarande fotbollen som dominerar klubben.

GIF Nike spelar i Röda tröjor, Röda shorts, röda strumpor.

GIF Nikes hemsida

Redaktionen

Inga kommentarer: