onsdag 21 maj 2008

ASMUNDTORPS IF

För Markaryds del väntar en tung period där man måste få utdelning för det spel och de målchanser man skapar. MIF har mött flera topplag i rad och man har visat att man är minst lika bra som dem i spelet - dock inte lika effektiva. Det som dock ofta kan hända när man inte får utdelning för sitt spel är att det smäller till ordentligt när det vänder. När man får utdelning för det jobb och slit man har lagt ner. Även kommande motståndare har haft en tung upptakt där man i förra omgången fick storstryk mot Lunds BK med 8-0. Förhoppningsvis kan även Markaryds IF knäcka till AIF och visa att man är på väg uppåt i tabellen. Här nedan lite information om Asmundtorps IF:


Asmundtorps IF

Matcharena: Asmundtorps IP (Publikrekord: 380 st.)
Medlemsantal:
Huvudtränare: Mikael Sander

Nyförvärv:
Joakim Gernersson, Ludvig Gölén, Robin Larsson, Hugo Gustavsson, samtliga från Landskrona BoIS
Glenn Kvist, från Åkarps IF
Kingsley Amuneke, från Värnamo
Fredrik Hansson, från Högaborg
Sevdajm Hajra, från Trollhättan FC

Förluster:
Magnus Persson, Daniel Glansk, till Häljarp
Mattias Holmström, till Svalöv
Andreas Nilsson, till Halmia
Jonas Larsson, till Ramlösa Södra

Träningsmatcher:
Lördag 16/2 13.30 Asmundtorps IF - Härslövs IK 6-0
Lördag 23/2 14.00 Asmundtorps IF - Kirseberg 5-2
Lördag 1/3 14.00 Asmundtorps IF - Klagshamn 1-1
Lördag 8/3 16.00 Asmundtorps IF - Eslöv 3-0
Torsdag 13/3 18.00 Greve - Asmundtorps IF 2-2
Lördag 15/3 12.30 Asmundtorps IF - Tomelilla 1-1
Lördag 22/3 12.00 Asmundtorps IF - Vellinge 5-1
Lördag 29/3 13.00 Gantofta - Asmundtorps IF 1-5
Lördag 5/4 15.30 Asmundtorps IF - Veberöd 1-1

Öppningsmatch: Höllvikens GIF – Asmundtorps IF 5-0 på Höllvikens IP
(12 april kl. 15:00)

Info om klubben:
På hösten 1913 arrenderades en stubbåker på Norra Möinge 10, där upphovet till Asmundtorps IF historia började, dock räknas starten från 1915 enligt underskrivna stadgar och protokoll. Redan 1914 spelades boll ungefär där matbespisningen ligger idag. Omklädningen skedde i kärret där idrottshallen ligger nu, buskarna fick utgöra skydd vid omklädning. Därefter togs idrottsplatsen i bruk, där den nuvarande finns, men med planen i motsatt riktning. Den första idrottsplatsen låg där vi spelar idag. Ett arrende på 100 kronor betalades till lantbrukare Hans Andersson. Samma arrendeavgift betalades ända fram tills kommunen övertog marken.
1954 tog vi planen nere i hålan i bruk, där höll vi till fram tills klubbstugan var klar. Och nu har vi åter vår hemmaplan, på traditionell mark. Föreningsbildande med stadgar och styrelse enligt befintliga anteckningar tillkom och blev antagna på möte den 16 februari 1915.
Som första ordförande valdes Hugo Matiasson, sekreterare blev Efraim Bergman, Albert Johnsson hade hand om föreningens ekonomiska tillgångar. Fotboll som blev klubbens huvudtema hade inte möjlighet till att spela i serier av den typ som finns idag, utan klubbarna fick gå ihop, och själv bilda turneringar. Enligt utsago spelades den första turneringen mellan Svalöv, Lilla Harrie, Kvidinge och AIF 1916. Alla matcher spelades i Svalöv, med följande resultat. AIF-Lilla Harrie 9-0, Svalöv-Kvidinge 5-2. Finalen gick alltså mellan AIF och Svalöv, vilken spelades söndagen efter. Det blev en stor dag för AIF, bl.a. åkte laget till Svalöv i charabang förspända med två ädla springare. Ett par spelare gjorde värnplikten i Ljungbyhed, de fick tre timmars permis för att vara med, det var att sätta sig på en cykel och trampa till Svalöv för att spela. Det blev seger för AIF med 6-3 efter en rafflande uppgörelse.

Under en del år var det svårt att hålla samman föreningen och man kom överens om att låta verksamheten vila, grabbarna höll troget samman och träffades på ”fiket”, diskuterade vad som varit och kläckte nya idéer för att återuppväcka klubben. Det blev en sporre för klubben, när man började med seriespel i lilla fotbollsserien av år 1926. Där spelade man mellan åren 1926- 1941, man fortsatte sedan i mellanskånska serien div.3, där man avancerade till div.1 år 1953. Från 26/9 1948 - 13/8 1950 vann AIF 30 seriematcher i en följd, med HD:s silverplakett som ett mycket uppskattat pris, då tog man även hem tidningen Arbetets tabellstege, vilket var något väldigt fint. AIF har genom åren haft många fina ledare och styrelsemedlemmar med ett stort engagemang, och en del har suttit under många år. Några av våra ordförande kom att bli verkliga eldsjälar, bl.a. Åke Brorsson 22 år från 1931-1952, Arne Hansson 11 år 1953-1964 med ett mellanår, och Ingemar Grahn som tog över 1965 satt 11 år även han, 1977 slutade han också han hade ett par sabbatsår. Andra som haft långa perioder inom styrelse, och lagt ned enormt jobb är Lars Bengtsson, Åke Bengtsson, Rolf Svensson, Åke Nilsson, Börje Wanninger, Mats Andersson. Leif Nilsson satt som matchtillsättare under många år, och gjorde det jobb som kansliet gör idag. Vidare finns det ett par riktiga veteraner inom ungdomsstyrelsen, Lucia Assarsson inne på sitt 26:e år, och Bo Sterner inne på sitt 19:e år, ett par som man verkligen får nämna med största respekt. Vidare så gott som samtliga i Landskrona Cup:s styrelse har över 15 år. Dessa är Gert Ernström, Lillemor Ernström, Bo Sterner, Sten-Åke Ankel, Harry Wibratt, Karl-Erik Bengtsson och Jan Nilsson.

Asmundtorps IF spelar i Gula tröjor, Svarta shorts, gula strumpor.

Asmundtorps IF:s hemsida

Redaktionen

Inga kommentarer: