lördag 20 oktober 2007

RESUMÉ - DEL 2

Som sagt; vi började ju träna tillsammans redan i December och la då mer tid på fys än fotboll och under Januari fortsatte vi med detta fast på ett lite mer seriöst sätt.
Vi gick ut på grus först i slutet på Januari vilket jag tycker är helt rätt. I Sverige har vi ju världens längsta försäsong!! Visst ...ju mer man tränar ju bättre blir man men det måste ske i parallell till den grupp man har! 105 träningar på 9 månader och då en hög träningsnärvaro på så gott som samtliga i A-truppen, vi ligger nog i topp på detta i våran serie (tror jag)!!
Dessutom så har vi ju ingen konstgräsplan i Markaryd (ännu.....) vilket gör valet ännu enklare, dvs att vara inomhus en längre period. Med det måste poängteras här att MIF´s personal gör allt dom kan och lite till för att hålla Anderslövs grusplan i så gott skick som möjligt vilket den så gott som alltid är oavsett väderlek!

Vi gick ut på denna grusplan i slutet på Januari och vi började träningsmatcherna med en vinst mot Div 2 laget Laholms FK med 1-0. Träningsmatcherna var lite böljande i prestationer (som det brukar vara) men träningarna höll så gott som alltid hög klass mycket tack vare gruppens målmedvetenhet.
Träningsläger hade vi oxå (Spanien / Blanes)....vilket alltid är trevligt på många sätt å vis. På våran nivå tycker jag att det sociala vid dessa läger är lika viktigt som fotbollsbiten. Det mesta på detta läger var kanon, allt var inte perfekt men så är det på alla läger (alltid nått som fallerar lite).
Genrep hade vi mot Bromölla borta, uddamålsvinst blev det i en tuff match! Det var väl egentligen här man verkligen kände och tydligt såg att det fanns en otrolig vinnarattityd (hata förlora) i denna grupp!!

Seriepremiär borta mot en av förhandsfavoriterna IFK Fjärås gav en mycket viktig vinst med 2-1 (Johan Nilsson, Jesper Svensson)....STOR segerglädje efteråt (alltid viktigt att starta en serie bra)!! MEN spelet var inte bra offensivt, defensivt var det klockrent precis som fysen. Och så var det egentligen hela våren, fram till vändningen mot IS Halmia! Vi spelade bra offensivt i korta perioder varje match men detta var inte tillräckligt för att vinna en serie! Vi jobbade på detta under veckans träningar och inför varje match (vid samlingar) men det var först mot IS Halmia borta som det vände offensivt. Ett par ändringar i laget och en jävla fokus i laget gav oss en helgjuten insats (en av årets tre bästa) och 3-1 vinst!!

På tal om den viktiga sociala biten så hade vi även under sommaren en uppskattad "aktivitetsdag" som i mitt tycke stärker gruppen.
I samband med vändningen så kom oxå målskyttet igång. Johan Nilsson, Krister Mogianos och Jim Andersson. Johan Nilsson tycker jag är en stor bidragande orsak till årets framgångar, vilken bollbegåvning, och i jämförelse med ifjol har Johan hittat en bättre jämnhet och en högre lägstanivå. Krister Mogianos (20 år) kom från Div 6 klubben Ballingslövs GoIF. Man måste nog kalla denne man för ett fynd! Vilka framsteg han har tagit under året. Jim Andersson, störtskön människa, glädjespridare och en mycket svårfångad anfallare som har gjorde succé i samband med vissa ändringar i somras som central anfallare i MIF´s spelsystem.

Efter dessa ändringar och vändning i serien, bra sommarträningar (viktigt) så gick allt av bara farten under hösten!! Flera storvinster och mycket bra offensiv (plus stängd defensiv) i flera matcher gav oss 10 raka vinster och 41-8 i målskillnad!!! innan sista omgångens förlust mot IFK Fjärås. Vilket gav Fjärås revansch ifrån premiären då dom var värda en poäng.

Jag säger det igen; vilket fotbollsår!!!
Jag är både glad och stolt över att ha fått chansen och "basa" över denna grupp av människor/spelare. För mig är det ett privilegium att ha fått tränat MIF i 2 års tid och det blir ju minst ett till. Denna grupp har målsättningar med sitt fotbollsspelande, vilket ställer krav på mig, och inspirerar till välplanerade träningar och matchsamlingar = utvecklande (för alla hoppas jag).
Vi som grupp satte upp en gemensam målsättning i samband med träningslägret i Spanien och så gott som alla var rörande överens.....MIF SKALL SPELA DIV 2 2008!!!!!!!!!!!
(snacka om att ha målsättningar OCH leva upp till dom!!!)

Snart är 2007 till ända och jag tror INTE detta framgångståg har stannat. Det finns mycket utveckling i denna spelartrupp! Med rätt nyförvärv och fortsatta målsättningar som efterlevs i gruppen (och individen) ja, då kan 2008 bli mycket intressant oxå!!!

PS. Ryktet säger starkt; Henrik "Henke" Larsson spelar i Högaborgs BK 2008!! Tänk att få Högaborg i premiären på hemmaplan i Div 2 södra 2008.....åskådare på Skärsjövallen...2000??!!

JÄTTETACK FÖR I ÅR, MÅ VÄL OCH VÄL MÖTT 2008!!!!!!!

Varma Hälsningar Leif Jönsson.

Inga kommentarer: