onsdag 10 oktober 2007

ÄNTLIGEN AVANCEMANG

Markaryds IF är Sunnerbos bästa lag genom tiderna (enligt Maratontabellen) och dessutom har man haft de största framgångarna med spel i näst högsta ligan och avancerat till kvartsfinal i Svenska Cupen. Det är givetvis inte lätt att uppnå dessa framgångar igen men äntligen har man brutit en ond spiral genom att ta sig till Div. 2. De som har följt MIF de senaste åren har sett att man snubblat på mållinjen och missat avancemang till just 2:an.
Men äntligen klarade man det och det rejält. Efter en stabil och bra vårsäsong fullständigt utklassade man alla lag under höstsäsongen. Endast en förlust på höstsäongen är imponerande och man kan dra paralleller till Högaborgs överlägsenhet i samma serie förra året. Nu gick det ju bra även för Högaborg i 2:an. Om MIF kan behålla alla spelare till nästa år har man säkerligen en stor chans att vara med i toppstriden nästa år i 2:an. För man har nu haft ett år där man spelat ihop en 17-mannatrupp i A-laget och visat att oavsett uppställning så vinner man. Det är en trygghet och det kan vara en avgörande faktor till nästa säsong. Som en vis man sa en gång. En trupp med hög spelaromsättning (Många lämnar laget - många nya kommer) kan fungera, en trupp med blandad spelaromsättning (Många stannar - många nya kommer) slutar oftast i moll och en trupp med låg spelaromsättning (Få lämnar - få nya kommer) fungerar bäst. (Med reservation att det finns undantag.) Återstår att se hur det blir för MIF nästa säsong. Jag är helt övertygad över att den största anledningen till att MIF detta år avancerade är den breda truppen. Få skador givetvis och att spelare som Niklas Fischer och Henrik Edfors anslöt till MIF. Man snackar om att Sunnerbos Änglar har den sk MIF-andan och det kan också vägas in i framgångarna. Att trivas i en trupp är oehört viktigt för att prestera. Där har fotbollssektionen en viktig pusselbit vilket jag också tycker att de lyckades få ihop. Att inte värva bara duktiga fotbollsspelare utan också väga in den personliga biten. På denna nivå är det mer viktigt än på elitnivå.
Hur går det i 2:an då? Jodå, det slutar bra och man kommer hamna topp 5 likt Högaborg men mer säker blir man när försäsongen börjar för då bör eventuella förluster/värvningar vara klara. Från MIF:s sida är man nog mest intresserad över att hamna i Söder 2:an och man kommer också hamna där. Sen är frågan bara om Ljungby också hamna där eller de blir kvar i sin 2:a. Annars väldigt intressant med ett "Smålandsderby - Ljungby", ett "Hallandsderby - Laholm", och ett "Skånederby - IFK Hässleholm". Nu blir det ju inte framgång utan en tränare heller och Leif "Liffa" Jönsson har sytt ihop laget på ett bra sätt. Resultatet talar ju för det.
Man är nu alltså i Sveriges 4:e högsta serie och nästa år kan MIF vara tillbaks där man ska vara, nämligen på tronen som Sunnerbos bästa lag. Dessutom blir man Kronobergs näst bästa lag vilket man är i återigen Maratontabellen. Och vem vet -2009- kanske vi möter Östers IF i Div.1. **

Länk till Maratontabellen näst högsta serien:
http://www.svenskfotboll.se/t2svff.aspx?p=152384

MIFFARE

Inga kommentarer: