onsdag 17 oktober 2007

RESUMÉ - DEL 1

Vilket fotbollsår för alla inblandade Miffare!! Och då menar jag oxå ÅR. För det var just drygt ett år sedan som MIF´s nya fotbollssektion med Mikael Mikkelsen, Niklas Åhs, Daniel Karlsson, Bengt-Ove Öhrn och Benny Nilsson satte igång med lagbygget inför detta 2007. Det är många som är värda både ros och andra goda betyg efter detta framgångsrika år. Men personligen vill jag rikta ett STORT tack till dessa herrar för att NI gav mig och MIF sådana fina verktyg, vilket underlättar för ett bra slutarbete! Under tiden som denna fotbollstrupp blev tillsatt så jobbades det även med att stärka upp ledarstaben och där blev det oxå en fullträff! Matz Persson och Lars Jacobsson kom till oss vilket både har stimulerat och inspirerat mig till än mer och bättre jobb än tidigare, plus att det även har varit mycket bra och utvecklande för spelartruppen.
OM man hade misslyckats med denna spelartrupp och ledarstab.... ja, då kunde man tagit sitt "pick å pack". Men som väl e så lyckades vi rätt så bra tillsammans! För just tillsammans är ett ord som varit viktigt under året. Trots många nya spelare och ledare så satte sig den starka vänskapen och gemenskapen rätt så snabbt vilket är mycket viktigt för en framgång!

Vi började att träna redan i December lite lätt gemensamt, men vid denna tidpunkt var ju varken trupp eller stab klar. Fr o m 3/1 t o m 29/9 2007 har vi haft 105 gemensamma träningspass, 10 träningsmatcher, 1 cupmatch och 22 seriematcher (plus B-lagets matcher och ett par inomhusturneringar i början på året) och när det dessutom är en helt otrolig hunger, hög träningsnärvaro och en grym attityd till varje träningspass i så gott som alla i A-truppen, ja, då blir det oxå resultat och utveckling i både individ och lag därefter!!!!

Måste i denna mening även framhålla två spelare i truppen tillika nyförvärv; Henrik Edfors och Niclas Fischer. En mycket viktig egenskap hos spelare idag (på en hyfsad hög nivå) för att utvecklas är karaktär. Edfors och Fischer har verkligen detta och dom gillade dessutom vad ledarstaben (inkl fotbollssektionen) presenterade i dom inledande samtalen. Från dag ett satte dessa två nivån på plan vilket ALLA tyckte om, köpte och jobbade efter. Detta har varit en mycket viktigt faktor för både individen och lagets utveckling detta år! Jag kan i denna tanke namnge och lyfta fram många spelare som har höjts sig flera steg under året. Men då får jag nog nämna 13-14 namn till.

Återkommer med några av dessa lite senare i texten plus lite annat smått å gått...

Del 2 kommer senare i veckan.

Mvh Leif Jönsson

Inga kommentarer: