tisdag 29 januari 2008

NYFÖRVÄRV 2008

Fotbollssektionens hårda arbete sedan säsongen 2007 har nu givit resultat och inför 2008 kan man presentera hela 11 nya ansikten i seniortruppen. Extra roligt är att man flyttat upp hela 6 spelare ifrån dem egna ungdomsleden. En stor eloge till alla duktiga ungdomstränare i Markaryds IF. Vill ni se de nya spelarna i aktion så är ni välkomna till Anderslövs grusplan kl. 17:30, nu på måndag, då grusträningen drar igång!
Här nedan kommer en presentation av alla nya.

1. Jonas Osberg, född 1984, Målvakt från Hässleholms IF
En trygg, lugn målvakt som var en säker sista utpost i det Hässleholms IF som tog steget upp i Div.3. Jonas är en bra skolad målvakt med ett utmärkt spelsinne och bra på fötterna. En modern målvakt som vi hoppas skall ta ytterligare kliv i Markaryds IF. Har redan debuterat för MIF. I Ljungby-cupen var han en av MIF:s bästa spelare och visade redan där bra form.

2. Joakim Christensen, född 1984, Försvar/Mittfält från Hässleholms IF Passningsskicklig vänsterback/mittfältare med en mycket fin känsla i vänsterfoten. Var Hässleholms IF:s lagkapten under 2007 och är således en ledare som MIF välkomnar mycket. Har ett ruskigt skott och ett lugn i sitt spel. Debuterade i Markaryds-cupen och var med i det segrande laget där.

3. Martin Jönsson, född 1985, Försvar/Mittfält från Ballingslöv GoIF
Ännu en vänsterfotad spelare som visar en härlig inställning på träningarna. Bra vänsterfot, lugn & trygg med bollen samt visar prov på vinnarvilja. Är allround i sitt spel, kan spela både försvar och mittfält vilket är viktigt i dagens fotboll. Martin var även han med i Markaryds-cupen där han spelade för det segrande laget!

4. Mikael Larsson, född 1985, Mittfält/Forward från IFK Hässleholm
En kvick, teknisk spelare som dessutom visar prov på tuffhet, bra närkampsspel och vinnarskalle. Lugn person vid sidan av planen men med en härlig energi på planen. Även Mikael debuterade i Markaryds-cupen och var en bidragande orsak till segern då han gjorde 2 mål i finalen.

5. Emil Mattisson, född 1989, Försvarare från MIF J
Flyttas upp från MIF J. Emil är en tufft spelande mittback som lever mycket på fysik och vilja. Emil har spelat flertalet av B-lagsmatcherna 2007 och medverkade i B-laget även under 2006. Emil har varit en pådrivare i J-laget och vi hoppas att han tar för sig likadant även under seniorträningarna framöver. Emil debuterade för övrigt i A-laget i bortamatchen mot Gantofta 2007.

6. Baki Vatansever, född 1989, Mittfältare från MIF J
Baki flyttas upp från J-laget. En klok mittfältare med bra bollbehandling, bra passningsspel och fin teknik. En tvåvägs spelare som gjort bra ifrån sig i J-lag och i B-lag. Vi hoppas och tror att han skal växa in i seniorfotbollen på ett bra sätt. Har även visat sig vara målfarlig i J-laget och det är ju alltid positivt med mittfältare som vet vart målet finns.

7. Bajram Peci, född 1989, Forward från MIF J
Bajram flyttas från J-lag till Seniorlag. En stor stark forward som har ett utmärkt målsinne vilket han under året visat i säväl J-laget som i B-laget. Besitter en bra fysik och är riktgt bra när det luktar målchans. Är även ett föredöme när det gäller träning, har en härlig vilja och en bra inställning till varje träning.

8. Pierre Sandell, född 1990, Målvakt från MIF J
Målvakten Sandell flyttas upp från MIF J. En lång reslig målvakt som har alla egenskaper som toppmålvakterna har idag. Pierre är en mycket träningsflitig ung kille som aldrig missar en träning. Ambitiös och målinriktad som vet vad som krävs för att bli en målvakt på hög nivå. Flyttas upp och blir en av tre målvakter i 2008-års seniortrupp. Att Pierre dessutom tränar mycket på egen hand (Bl a tillsammans med lillebror Simon, målvakt i P15) tyder på att han har rätt huvud för att komma långt i karriären.

9. Fredrik Svensson, född 1990, Försvarare från MIF J
Fredrik flyttas upp från MIF J. Fredrik påminner en hel del om André i sin spelstil. Klok spelare som under 2007 medverkade i de flesta B-lagsmatcher med stor framgång. Fredrik kan användas som både ytterback och innerback och är en väldigt flitig spelare. Missar ogärna en träning eller en chans att få spela fotboll.

10. André Fredriksson, född 1990, Försvar/Mittfält från MIF J
André flyttas upp från MIF J. En mycket klok spelare, där han har sina främsta egenskaper i det defensiva spelet. Har en fantastisk spelförståelse vilket gör honom till en utmärkt balansspelare på mittfältet. Har spelat många B-lagsmatcher under 2007 och är väl värd chansen att få träna med seniorerna fullt ut.

11. Liridon Bajgora, född 1992, Mittfält/Forward från Kristianstads FF J
Yngsta brodern Bajgora blir lagkamrat med storebror och de skall för första gången spela i samma lag. En stor talang med härlig teknik, fart, vilja. Fyllde 16 år i januari men redan nu visar han att han är med på samma villkor som övriga spelare i truppen. Liridon skall bli mycket intressant att följa. Debuterade även han i Markaryds-cupen i det segrande laget.

Välkomna till Markaryds IF

Redaktionen

Inga kommentarer: