onsdag 23 maj 2007

HÖGANÄS BK

Nu har vi kommit till Höganäs BK i våran lilla rundvandring bland lagen i årets division tre serie. I Höganäs återfinns den ”gamle” Markarydsspelaren Andreas ”Bulan” Karlsson. Han är nu inne på sin andra säsong för klubben och han kommer nog göra allt vad han kan för att plocka poäng av sina gamla lagkamrater.

Berätta kort om Er förening.
- Höganäs BK bildades 1913 och var de första 50 åren laget från den östra delen av staden.I den västra delen var det IFK Höganäs som var det dominerande laget och det var många hårda duster på den tiden. HBK som vi kallas var dock hela tiden den starkaste föreningen och hade bäst serietillhörighet. Jag tror att fram t.o.m. 60-talets början var man den mesta div.2 föreningen i hela Sverige som då var den näst högsta serien i landet. I mitten på 60-talet trillade man dock ur tvåan och sen dess har man aldrig varit högre än div.3. Man trillade av trean 1984 och fram till förra året har man harvat i div. 4 och 5. År 1998 gick man ihop med IFK Höganäs och år 2000 gick man ihop med Lerbergets IF. Detta hade varit helt omöjligt för bara 10 år sedan. Med facit i hand har det varit mycket givande. Dels har HBK fått behålla sitt namn genom båda sammanslagningarna men framförallt har vi fått en ungdomsverksamhet som är både stor och står sig mycket bra mot kvalificerat motstånd.Vi håller till på Julivallen som är vår hemmaarena och här finns endast senior och juniorlagen. Här har vi två utmärkta planer som endast dessa lagen disponerar. Samtliga U-lag håller till i Lerberget där vi förfogar över tre planer.

Hur ser Ni på den kommande säsongen?
- Eftersom 2006 var vårt första år i trean på många år och vi lyckades att hålla oss kvar så har vi tagit stor lärdom av vad som krävs för att klara sig i serien. Under 2006 hade vi ett antal spelare som inte riktigt orkade att stå upp hela säsongen utan levde kvar från tiden i fyran och femman. Vi hoppas dock att vi har fyllt på med spelare av rätt karaktär och ser verkligen fram emot 2007. Div. 3 är så mycket roligare än div. 4 med möten med roligare lag som t.ex. Markaryd.

Hur har truppen förändrats sedan i fjol? Förluster / nyförvärv?
Förluster: Fredrik Andersson Gantofta IF, Niklas Wingren Åstorps FF, Johan Andersson HIF U, Solo Hammar Gantofta IF, Joachim Ericsson Råå IF, Memen Focic Gantofta IF, Sebastian Eriksson Jonstorps IF, Pierre Mattsson Gantofta IF, Filip Hegelund HIF U + ett antal spelare som slutat p.g.a olika anledningar.
Nyförvärv: Henrik Hörwing Vikens IK, Ilir Jashari Gantofta IF, Henrik Kurttila Jonstorps IF, Vedran Ladan Vikens IK, Mark Magnusson Väsby FK, Rasmus Olofsson HIF U, Damir Softic Hbg:s Södra, Rickard Åström Eskilsminne IF

Kommer ni att åka på något träningsläger?
- Vi kommer V.13 att åka till Lloret De Mar (7 mil norr om Barcelona) i Spanien på träningsläger. Vi var på samma ställe förra året och det var då mycket lyckat med bra väder och fina planer. Detta året har vi dessutom i princip fått med hela truppen vilket gör att förutsättningarna för bra träningar ökar.

Vad har ni för målsättning 2007?
- Om vi hade en målsättning 2006 att hålla oss kvar så tycker jag nog att vi skall försöka att spänna bågen lite inför 2007. Utan allt för mycket skador o.dyl. så tycker jag nog att vi borde vara ett lag för den övre halvan. Vi såg redan förra året då vi låg trea i serien inför vändningen på sommaren att vi hade kapacitet i truppen. Detta gäller dock inte att slå sig till ro utan att jobba oförtrutet med framförallt sommarträningen.

Vilka lag kommer att bli topp 3 i serien?
- Vi tror nog att Markaryd kommer att vara med där uppe. Framförallt med tanke på förra årets starka hemmaspel. Vi tror också att Åstorp kan bli ett av dessa lag om man inte får några skador på truppen. Deras första elva är riktigt bra men deras trupp är tunn. Efter info från Hallandslagen så är det enligt dom att Sennan kommer att få ett stark lag 2007. Men om dessa lag precis som lag som typ Hinneryd, Tvååker och Fjärås har vi ingen aning om hur dessa kommer att stå sig. Påarp och Gantofta som kommer från vår region har vi ganska bra koll på och dessa lag har tappat ganska många spelare efter sina degraderingar så det känns inte som att dessa lagen skall komma att räcka till för att slå sig in topp 3.

Vad vet Ni om Markaryds IF?
- Eftersom att vi har fått äran att ha den underbara bollspelaren och människan Andreas Karlsson i truppen 2006 och även 2007 så har vi ju fått lite info hur det fungerar i skogarna. I övrigt vet vi inte mycket mer än att ni hade en stor tid för ett 15 tal år sen och att ni har en hemmaplan som ligger underbart vackert. Vi ser verkligen fram emot att få komma upp och möta er i en förhoppningsvis rolig och välspelad match.

Tippa de bägge mötena med Markaryds IF.
Vår: Omgång 8 2007-06-02, kl.15:00 MIF - Höganäs BK 2 – 2
Eftersom jag tror på vårt lag så tror jag vi kan knipa en poäng uppe hos er och tippar därför 2-2. (Vi ser fram emot en härlig pingstafton med lite sol och värme)
Höst: Omgång 15 2007-08-11, kl.15:00 Höganäs BK - MIF 2 - 1
På Julivallen är vi svårslagna så här drar vi till och tror på 2-1 till HBK.

Så här har det gått för Höganäs BK på försäsongen 2007:
Klippans BIF – Höganäs BK 3 - 1
Åstorps FF - Höganäs BK 2 - 0
Asmundtorp - Höganäs BK Inställd
Höör - Höganäs BK 1 - 3
Påarp - Höganäs BK 2 - 1
Höganäs BK - Stavsten/Ymor BK 2 - 0
Höganäs BK - Borstahusen 1 - 0
Höganäs BK - Svalöv 1 - 0

Höganäs BK's hemsida: http://www.hoganasbk.se/

Då önskar vi Höganäs BK lycka till och hälsar er välkomna till Skärsjövallen den 2 juni.

Redaktionen

Inga kommentarer: