lördag 25 juli 2009

KVARNBY IK

Matcharena: Husiegårds IP
Medlemsantal: ca 850 st
Huvudtränare: Jan-Åke Jönsson

Nyförvärv:
Hassan Fakhro
Labinot Dreshai
Sam Nyman
samt uppflyttade juniorer.

Spelarförluster:
Henrik Hoff
Martin Andersson

Träningsmatcher:
KIK - BK Olympic 1-2
KIK - Lilla Torg 4-1
KIK - Croatia 1-0
KIK - Oxie 0-1
Torns IF - KIK 0-4
BK Näset - KIK 1-4
Svedala - KIK 1-4
Staffanstorp - KIK 1-5

Öppningsmatch: Kvarnby IK – Veberöds AIF 5-2 på Husiegårds IP
(18 april kl 14.00)

Info om klubben:
Kvarnby IK är en av Malmös största fotbollsklubbar. Klubben har verksamhet för både pojkar och flickor från fotbollsskolan upp till seniorlagen. Seniorlagen består till stor del av egna produkter vilket alla vi som arbetar i klubben tycker är jättekul. Detta ser vi som ett kvitto på att vi bedriver en bra ungdomsverksamhet. Kvarnby IK blev utsedd till Årets Förening 2004 av Svenska Fotbollsförbundet. I motiveringen berömdes arbetet med vårt policydokument Blå Tråden, vårt arbete gentemot droger och vår satsning på en professionell föreningsutvecklare.

En höjdpunkt till sommaren är U21 EM där Kvarnby IK kommer vara inblandade en hel del. Bland annat har våra ungdomar fått äran att vara med i invignings- och avslutningsceremonierna vilket kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla inblandade.

Herrlaget spelade så sent som 2005 i division 6. Samma år spelade våra juniorer i juniorallsvenskan och möte bland annat just Markaryd. Så för vissa av våra idag seniorspelare blir det ett trevligt återseende med Skärsjövallen. Det har varit en snabb resa genom seriesystemet. Lite kuriosa i sammanhanget är att Kvarnby IK´s herrseniorer inte har vunnit en serie sedan 1961 då laget vann division 6. Därefter har alla avancemang kommit efter kval och förra året vann KIK en fyralagsgrupp efter att ha slagit Malmökonkurrenten Kulladals FF med 5-0 i den avgörande matchen.

Klubbdräkt: Blå tröja, blå shorts och blå strumpor

Kvarnby IK's hemsida

Redaktionen

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill tillägga att seniorernas hemsida är www.kvarnbyik-a.se