onsdag 12 september 2007

MOT DIVISION 2

Det är svårt att undgå tänka på att Markaryds IF nästa år spelar i Div. 2. Det läge man skapade igår genom att vinna borta mot Sennans IF med 6-2 är svårt att tappa. Med 3 matcher kvar har man 6 poäng tillgodo på IFK Fjärås som dessutom är det enda lag som kan nå MIF. Dock kan man säga att båda lagen har en lika tuff säsongsavslutning, MIF har som alla vet Hinneryds IF i nästa omgång och faktum är att HIF är höstsäsongens näst bästa lag efter just MIF. Helt klart roligt för Markaryds Kommun som bjuder på bra fotboll och man kan samtidigt säga att det också är bästa kommun i Sunnerbo. IFK Fjärås möter IS Halmia i nästa omgång på Örjans Vall vilket också få ses som en mycket tuff match. Det kan mycket väl avgöras i den omgången. Men om det inte avgörs då kommer det definitivt avgöras i omgången efter. MIF möter Gantofta IF och även om det är bortamatch så kommer det med största sannolikhet sluta med MIF seger. Samtidigt möter IFK Fjärås Snöstorp Nyhem FF och det skulle vara en stor skräll om inte IFK Fjärås vinner. MIF behöver alltså en seger på de 3 sista matcherna för att säkra en direktplats till Div. 2. Det är tack vare den fina målskillnad som man har jobbat till sig på höstsäsongen. Det betyder också att sista matchen på Skärsjövallen denna säsong blir betydelselös för MIF:s del. Dock blir den absolut avgörande för vilket lag som tar kvalplatsen uppåt om det är så att IS Halmia vinner över IFK Fjärås på fredag. Dessutom vill MIF avsluta snyggt, så att det kommer bli en bra match är det inget snack om.

Nästa säsong kan det vara så att MIF är bästa lag i Sunnerbo då Ljungby IF ligger pyrt till och kan trilla ner till Div. 3. Visst kan Älmhults IF gå upp till Div. 2 men tyvärr kommer de inte orka hela vägen ut. Vet inte hur många år sedan det var som MIF spelade i Div. 2 men att det blir det nästa år är jag helt övertygad om och den trupp Leif "Liffa" Jönsson har under sitt förfogande skulle mycket väl hålla god Div. 2 klass. Hemma tar man säkerligen många poäng och med det flyt som MIF är inne på nu skulle det säkert hålla MIF på övre halvan även där.

Dock är det inte klart tills det är klart men klart är det att det har varit ett mycket bra fotbolls år för Markaryds Kommun med MIF, HIF & RIF/TIF. Hoppas verkligen att många letar sig ner till Skärsjövallen på lördag lagom till kl. 15.00 för att heja på kommunens 2 topplag och för att förhoppningsvis se MIF fira ett Div. 2 avancemang.

"En Sunnerbo Ängel"

Inga kommentarer: